Рицинова олія: особливості, застосування, відгуки використовували


 

Касторовое масло: особенности, применение, отзиви использовавших

Коли ми заводимо розмову про касторовій олії, напевно, завжди згадуємо не дуже приємне слово «рицина» і про його дії (як хороше проносне).

Сама назва олії породжує у багатьох просто посмішку, а між тим рицинова олія – просте, недороге засіб при багатьох захворюваннях. Воно не тільки добре розслабляє тонус кишечника, але і покращує ріст вій, відновлює волосся і т. д.

Зміст:

  • Особливості касторової олії
  • Застосування касторової олії
  • Відгуки про касторовій олії

Більшу частину масла складають гліцериди, що обумовлює його підвищену в’язкість і тягучість. До речі, по в’язкості це масло перевищує соняшникова у 18 разів.

Особливості касторової олії

Рицинова олія (з латинського «кастор» означає «бобер» – до того, як відкрили його вміст у рослинах, це масло отримували з бобрової пахової області) – це рослинне масло, отримане з касторових насіння рицини. Рицинова олія являє собою злегка жовтувату прозору рідину з пом’якшеним або відсутнім ароматом і смаком.

Закипає масло при температурі 313ºС, його щільність – 961 кг/м3.

Касторовое масло: особенности, применение, отзиви использовавших

Олія рицини виявляє властивості триглицирида, в якому є близько 90 % рицинолевої кислоти. Тут також присутні жирні олеїнові і линолевие кислоти. Рицинолевая кислота – надзвичайно полярне речовина і це дозволяє широко застосовувати її в хімічному виробництві, що не стосується інших рослинних олій.

Рицинова олія, завдяки своєму складу:

  • володіє проносним ефектом;
  • відновлює структуру волосся, прискорює їх зростання;
  • зміцнює вії;
  • має ранозагоювальний ефект, тому широко застосовується для загоєння при порізах, саднах, опіках, виразках, геморої;
  • зміцнює структуру нігтів;
  • допомагає в деяких нещасних випадках – наприклад, якщо кліщ вп’явся в шкіру людини, при його видаленні;
  • володіє протизапальними, противірусними властивостями;
  • допомагає при лікуванні мозолів і бородавок;
  • чудово пом’якшує шкіру, видаляє дрібні зморшки, є дієвим засобом для збереження молодості шкіри.
Цікаве за темою:  Дієта при розладі шлунка – 9 рекомендованих продуктів в раціоні

Застосування касторової олії

Медичне застосування касторової олії

Рицинова олія класифікується як загальновизнане безпечне і ефективний засіб в якості проносного, яке впливає на тонкий кишечник. Воно проходить глибоко в слизову кишечника завдяки своїй молекулярній структурі, яка досить невелика для того, щоб легко пройти через роговий шар шкіри. Воно стимулює і розслабляє, але іноді може призвести до нетримання калу, хворобливі спазми і посилену діарею. Його вплив може бути тривалим. І тому при прийомі всередину цей засіб має ряд побічних ефектів, особливо – зневоднення. При частому застосуванні може викликати порушення травлення і далі – ентероколіт. Категорично протипоказано при вагітності.

Касторовое масло: особенности, применение, отзиви использовавших

При лікуванні багато лікарські препарати рідко виробляються в істинному хімічному вигляді. Олія рицини або продукти, отримані з нього, такі як Kolliphor EL, долучається до багатьом нинішнім лікарських препаратів, таких як: міконазол, саперконазол, паклітаксел, сандіммун та ін.

Рицинову олію застосовують для розтирань при застуді і бронхіті, воно надає загоює і пом’якшувальну дію при геморої, пом’якшує натоптиші, мозолі, загоює тріщини на підошвах ніг.

Це засіб також ефективно при опіках, порізах, виразках, ранах, саднах і бородавках.

Касторове масло в косметології

Рицинова олія чудово зарекомендувало себе при догляді за шкірою обличчя і тіла, зокрема, для зміцнення, харчування і стимулювання росту волосся. Добре прибирає з шкіри дрібні зморшки, пом’якшує і живить суху і сприйнятливу шкіру. Фахівцями рекомендується для догляду за жирною шкірою, шкірою зони декольте і шиї. Рицинова олія чудово прибирає пігментні плями і відбілює шкіру. Використовується для стимуляції росту вій та волосся, підходить для догляду за шкірою повік.

Рицинову олію в харчовій промисловості

Олія рицини широко застосовується в харчових продуктах, воно додається в харчові добавки, ароматизатори, цукерки, шоколад, для упаковки, в якості фунгіциду. Рицинова олія використовується як хороший консервант для злакових зерен. Це олія запобігає псуванню пшениці, рису і зернобобових культур. Також за допомогою касторової олії продукти стають більш легкими для перетравлення.

Цікаве за темою:  Хронічний коліт: причини, симптоми і лікування

Відгуки про касторовій олії

Багато користувачів, після застосування масла при догляді за шкірою повік, обличчя і тіла, виявили, що воно не пече, потрапляючи на слизову століття і зовсім не дратує очі.

Але, головне, волосся і вії починають швидко рости.

Тільки в деяких випадках спостерігалося їх потемніння. Інші користувачі відзначили, що при регулярному втиранні масла в ділянки шкіри, де є пігментні плями, вони через два місяці повністю зникають.

Відео: Трохи про касторовій олії.

Рицинова олія – натуральне, доступне, без гормонів засіб, побічні ефекти якого спостерігаються лише при застосуванні внутрішньо.